Emmaljunga
Select language

Vanliga frågor och svar

Kontakta närmaste auktoriserad återförsäljare för att få svar på dina frågor om Emmaljunga och Emmaljungas barnvagnar. Kanske du kan hitta svaret bland de vanligaste frågor som blivande föräldrar och föräldrar ställer till oss.

På följande sida har vi sammanställt en lista med de vanligast ställda frågorna med tillhörande svar som en kompletterande förhandsinformation:


1. Var kan jag köpa en Emmaljunga barnvagn?

Din kontaktperson för alla frågor/service som rör Emmaljunga produkter är din auktoriserade Emmaljunga fackhandlare. Här har Du möjlighet att få omfattande och kompetenta råd. Adresserna hittar du på återförsäljarlistan här →


2. Vad kostar Emmaljunga produkterna i handeln?

Vänligen kontakta din Emmaljunga återförsäljare för prisinformation.


3. Har Emmaljunga fabriksförsäljning eller specialförsäljning?

Nej, Emmaljunga säljer sina barnvagnar enbart genom sina auktoriserade återförsäljare.


4. Kan jag beställa online hos Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB?

Du kan konfigurera din barnvagn på Emmaljungas hemsida och skicka en förfrågan till din återförsäljare. Återförsäljaren kommer sedan att kontakta dig angående pris och leveranstid.


5. Jag har tappat bort min bruksanvisning. Var kan jag beställa en sådan?

Du kan ladda ner manualerna direkt från nätet som PDF-fil. Alternativt kontaktar Du din Emmaljunga återförsäljare.


6. Var kan jag beställa en katalog?

Katalog finns hos våra återförsäljare. Men senast uppdaterad information om färger och nyheter finner Du här på vår hemsida samt på vår Facebook sida. Följ oss gärna även på Instagram. Besök gärna din lokala Emmaljunga återförsäljare, för att få svar på dina frågor och professionell rådgivning.


7. Min barnvagn har gått sönder. Vem skall jag vända mig till?

Vänligen kontakta din Emmaljunga återförsäljare där Du köpte barnvagnen.


8. Var kan jag få tag i reservdelar? Vem reparerar min barn- eller sittvagn?

I fall av reparation och reklamation är alltid Din auktoriserade Emmaljunga återförsäljare korrekt kontaktperson.


9. Hur lång reklamationstid har man på en Emmaljunga barnvagn?

Emmaljunga håller sig till de lagstadgade reglerna. Mer information om konsumentköplagen hittar du på Konsumentverkets hemsida.


10. Jag måste veta om jag får plats med barnvagnen i bilen. Hur är mått och vikt på barnvagnarna?

Mått och vikt hittar du på respektive barnvagns sida. Du kan även jämföra mått och vikt av olika barnvagnar på jämförelsetabellen. Vi rekommenderar dock att Du testar hos din återförsäljare om barnvagnen passar in i din bil.


11. I vilka färger kan jag beställa barnvagnarna?

På respektive vagnsida ser du i vilka färger du kan beställa barnvagnen.


12. Hur lång är leveranstiden på en Emmaljunga barnvagn?

Du kan hitta Emmaljungas leveranstider på hemsidan. Antingen under ”Min barnvagn” när du väljer färg eller under leveranstider.


13. Kan jag fästa en åkbräda på en Emmaljunga barnvagn?

Emmaljunga erbjuder Original Emmaljunga åkbrädor med adapter för de flesta barnvagnarna. En användning av främmande produkter med liknande funktion sker på egen risk och eget ansvar.


14. Jag vill tvätta min barnvagn. Vilka tvättråd ger ni?

Tvättanvisningar till din barnvagn / produkt hittar du i produktens manual. Generellt rekommenderar vi 30 graders handtvätt och dropptorka – så kan du vara säker att din produkt behåller formen. Leatherette/konstläder tygerna skall rengöras med en droppe diskmedel och en våt trasa.


15. Vilken barnvagn skall jag välja?

I vårt utbud av barnvagnar hittar Du många olika vagnar och mängder av tillbehör. Vårt tips är att välja barnvagn efter ditt verkliga behov och hur din vardag ser ut. Bor du mitt i stan eller på landet? Åker du mycket bil, buss, tunnelbana eller skall du använda barnvagnen mest för promenader?

På vår hemsida kan snabbt och enkelt konfigurera din barnvagn efter ditt behov.

Emmaljunga har vagnar som passar de flesta behov. Vi har även ett stort utbud utav tvilling/syskonvagnar.

Gemensamt för alla våra barnvagnar är att vi alltid utgår ifrån barnens behov och säkerhet och att alla våra barnvagnar klarar de senaste kraven i den europeiska normen för barnvagnar, EN 1888:2012.


16. Hur läser jag serienumret?

Samtliga vagnar från Emmaljunga har ett serienummer som berättar när vagnen tillverkades och exakt vilken modell det är. Etiketten ska aldrig plockas av och serienumret behövs när du ex behöver hjälp med service och underhåll.

Serienumret består av artikelnummer, produktionsdatum och ett löpnummer (undantag: vid äldre modeller framgår inte artikelnumret direkt)

atricle-number